Word OV-ambassadeur!

Wil jij ervoor zorgen dat de wereld van ouderen weer wat groter wordt? Word dan OV-ambassadeur. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die anderen wegwijs maken in het openbaar vervoer. Ze helpen bijvoorbeeld mensen die zich jaren hebben verplaatst met de auto en/of de fiets maar dat nu niet meer kunnen. De drempel om met het openbaar vervoer te gaan is hoog. Want alles is anders: geen strippenkaart meer, maar een OV-chipkaart. Geen kaartje kopen bij het loket, maar een vervoersbewijs aanschaffen met je pinpas bij een kaartautomaat. Mensen moeten echt opnieuw leren om met het openbaar vervoer te reizen.

Als OV-ambassadeur help je deze mensen op weg, je schenkt ze daarmee herwonnen zelfstandigheid.

Je doet dit samen met een team van ongeveer 6 OV-ambassadeurs door middel van verschillende activiteiten. Je krijgt daarbij begeleiding en ondersteuning van projectmedewerkers van ‘Kommee samen op pad’.

“Een stukje bevestiging, dat had ik net even nodig! Samen met de alleraardigste OV-ambassadeur de informatie die ik had opgezocht doorgelopen.”

Willem, 70 jaar

Wat ga je doen?

Je gaat uitleg geven aan kleine groepen geïnteresseerden (veelal ouderen) in jouw gemeente, je neemt waar tijdens een inloopspreekuur waar mensen terecht kunnen met al hun OV-vragen. En je gaat met kleine groepjes deelnemers daadwerkelijk op pad. Op het station laat je zien waar je informatie kunt vinden en hoe een kaartautomaat werkt en waar je op moet letten als je bijvoorbeeld ergens moet overstappen.

Voordat je dit gaat doen word je goed klaargestoomd door onze projectmedewerkers. Je krijgt training, ondersteuning en begeleiding. En je bent van harte welkom op de gezellige terugkomdagen waar alle OV-ambassadeurs hun kennis en ervaringen kunnen delen en waar we je op de hoogte houden van recente ontwikkelingen.

Je kunt zelf aangeven hoeveel tijd je wilt besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van 2 dagdelen per maand. OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie, uiteraard worden reis- en overige kosten vergoed.

Op dit moment zijn we opzoek naar OV-ambassadeurs in Noord-Limburg.

Mogen we je als nieuwe collega begroeten?

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op viarof stel je vraag via telefoonnummer 038 – 45 40 130.  Meteen aanmelden? Dat kan hier.